Osaamiskartoitus on organisaation strategian toteuttamisen ja henkilöstön kehittämisen työkalu, jonka tavoitteena on tarkastella osaamisten nykytilaa ja rakentaa tiekartta tulevien osaamistarpeiden varmistamiseksi.

Osaamisen varmistaminen tarkoittaa yksinkertaisimmillaan uuden osaajan rekrytoimista, kun edellinen siirtyy pois organisaatiosta. Tämän kaltainen osaamisen varmistaminen saattaa joissain tilanteissa riittää tarvittavan osaamisprofiilin ylläpitämiseen, mutta monesti tilanne vaatii monipuolisemmin erilaisia toimenpiteitä. Mitä tulisi tehdä osaamiselle, jolle ei ole enää tarvetta? Mitkä osaamiset ovat strategisesti merkittävimpiä tulevina vuosina? Mitä osaamisia kannattaa rekrytoida, mitä kenties ulkoistaa? 

Psyconin organisaatiopsykologien ja työelämäkehittäjien tuottama, maksuton opas auttaa ymmärtämään mistä osaaminen muodostuu, kuinka osaamisen nykytilaa on mahdollista kartoittaa ja kuinka osaamiskartoitus valjastetaan organisaation strategiseksi työkaluksi.

Hyödynnä osaamiskartoitusta esimerkiksi näissä tilanteissa

  • Organisaation muutostilanteet
  • Tulevien muutosten ennakointi
  • Uudet liiketoiminta-avaukset 
  • Organisaation kasvu
  • Sukupolvenvaihdostilanteet
     
Osaamiskartoitusopas

Lataa maksuton osaamiskartoitusopas!

Lataamalla oppaan hyväksyt, että yhteystietojasi saatetaan käyttää markkinointitarkoituksiin. Osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille. Tutustu Psyconin tietojaseloseeseen täällä.