Henkilöarvioinnin tarkoituksena on joko selvittää soveltuvuutesi tiettyyn tehtävään tai kartoittaa uratavoitteitasi ja valmiuksiasi oman organisaatiosi sisällä.

Tervetuloa Psyconin järjestämään henkilöarviointiin

Toivomme, että käytät tämän tilaisuuden hyödyllisesti ja pohdit arvioinnin aikana työhön liittyviä ominaisuuksiasi mahdollisimman monipuolisesti. Saat henkilöarvioinnista arvokasta tietoa omista vahvuusalueistasi ja kehityskohteistasi. Voit hyödyntää näitä tulevaisuudessa työssäsi, henkilökohtaisen kehittymissuunnitelman teossa tai vaikkapa työnhaussa. On kuitenkin hyvä muistaa, että jokainen arviointi tehdään aina tiettyyn tilanteeseen kohdennettuna, eikä arviointiraporttia näin ollen voi suoraan hyödyntää esimerkiksi toiseen tehtävään haettaessa.

Ohje koronavirustartuntojen ennaltaehkäisemiseksi 3/2020

Koronavirustartuntojen ennaltaehkäisemiseksi toteutamme kaikki henkilöarviointimme toistaiseksi etäyhteyksillä. Jos olet tulossa henkilöarviointiin, saat meiltä lisätietoa ja ohjeet etäarvioinnin toteuttamisesta. Kiitos ymmärryksestä!

*****

Arviointi etenee yksilöllisesti

Saapuessasi meille henkilöarviointiin saat heti aluksi tietoa arvioinnin kulusta, tehtävistä ja aikatauluista. Arvioinnin kesto on aina yksilöllinen, ja se riippuu arvioinnin tarkoituksesta sekä erilaisten tehtävien määrästä. Arviointi aloitetaan klo 8.45, ellei toisin ole sovittu. Arviointitilaisuuteen sisältyy lounastauko, mikäli se kestää iltapäivään. Teemme tiettyinä päivinä myös iltapäivään ajoittuvia arviointeja, joista sovitaan ajanvarauksen yhteydessä.

Mitä otan mukaan?

Otathan saapuessasi mukaan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen (virallinen henkilökortti, ajokortti tai passi). Mahdollisten ennakkoon annettujen tehtävien tulee myös olla suoritettuina saavuttaessa.

Luotettavia tuloksia

Psykologinen henkilöarviointi on osa rekrytointiprosessia tai resurssikartoitusta. Asiantuntevan henkilöstömme ja monipuolisten menetelmien avulla varmistamme kattavan ja luotettavan arvioinnin. Kaikki henkilöarviointikonsulttimme ovat kokeneita työelämään perehtyneitä psykologeja. Yksittäisen arviointimenetelmän pohjalta ei tehdä mekaanisia johtopäätöksiä. Tällä rajoitetaan mm. satunnaisten epäonnistumisten vaikutusta tuloksiin. Tutkimme henkilöarvioinnin käytäntöjämme sekä arvioinnin luotettavuutta ja osuvuutta jatkuvasti.

Pitkällisen seurantatutkimuksen mukaan Psyconin henkilöarviointi on erittäin luotettava – noin 95 % henkilöarvioinneistamme osuu maaliin.

Ajanvaraus

Olemme sinuun yhteydessä henkilöarvioinnin ajanvarauksesta. Voit myös soittaa meille päin – ajanvaraus arviointiin onnistuu parhaiten alla olevista puhelinnumeroista.

Psycon Helsinki puh. 020 710 1200
Psycon Lappeenranta   puh. 020 710 1202
Psycon Oulu puh. 020 710 1204
Psycon Tampere puh. 020 710 1206
Psycon Turku  puh. 020 710 1208

Toimipisteidemme tarkemmat yhteystiedot löytyvät Yhteystiedot -sivultamme.

Henkilöarvioinnin eteneminen

Ennakkotehtävät itsenäiseen työskentelyyn

Saat ennen arviointitilaisuutta sähköpostitse linkin ennakkotehtäviin. PsycOnline-järjestelmän avulla voit tehdä osan tehtävistä etukäteen sinulle parhaiten sopivana ajankohtana. Tehtävien määrä vaihtelee tilannekohtaisesti, joten vastaamiseen on hyvä varata riittävästi aikaa. Ajan tarve vaihtelee vajaasta tunnista pariinkin tuntiin. Kaikkia tehtäviä ei tarvitse suorittaa yhdellä kertaa, vaan sinulla on mahdollisuus edetä tehtävä kerrallaan. Jokaisen sinulle toimitetun kyselyn yhteydessä on selkeät toimintaohjeet. Antamasi tiedot välittyvät luottamuksellisesti arvioinnista vastaavalle konsultille.

Halutessasi tarkempia ohjeita voit ottaa yhteyttä osoitteeseen psyconline(at)psycon.com. Vastaamme kysymyksiin arkisin klo 9.00–15.00. Jos ennakkotehtäviin vastaaminen ei onnistu esim. teknisten ongelmien vuoksi, voit tehdä ne saapuessasi toimistollemme henkilöarviointitilaisuuteen.

Arvioinnin sisältö

  • Henkilöarviointiin kuuluu aina konsultin haastattelu, jossa sinulla on mahdollisuus kertoa taustastasi ja itsestäsi yleisemmin. Pääset kertomaan myös omista odotuksistasi työtehtävään ja tilanteeseesi liittyen.
  • Omaan tahtiin täytettävät kyselyt liittyvät esim. urasuunnitelmiisi, persoonallisuuspiirteisiisi tai työmotivaatioosi. Näitä tehtäviä voit täyttää omaan työskentelytahtiisi arvioinnin aikana.
  • Osa tehtävistä on aikarajoitteisia. Niiden avulla arvioidaan mm. tiedonkäsittelyvalmiuksiasi ja työskentelyrytmiäsi.
  • Arviointiin sisältyy yleensä myös simulaatiotehtäviä. Niiden avulla arvioidaan mm. tiedonkeruu-, viestintä- ja päätöksentekovalmiuksiasi.

Kunkin tehtävän ja tilanteen alussa kerrotaan näiden tavoite sekä annetaan tarvittavat ohjeet.

Raportointi ja palaute

Saat automaattisesti arvioinnista konsultin tekemän kirjallisen yhteenvedon sähköpostitse. Palaute on tarkoitettu yhdeksi tietolähteeksi ratkaisujesi tueksi, mutta se toimii samalla oman osaamisesi ja urasi kehittämisen välineenä. Sinulla on aina mahdollisuus myös keskustella tuloksistasi, raportistasi sekä arvioinnistasi Psyconin konsultin kanssa. Tulokset raportoidaan sekä sinulle että toimeksiantajayritykselle noin viikon sisällä hakuun liittyvästä viimeisestä arvioinnista. Käsittelemme kaikkia tuloksia ja henkilötietoja luottamuksellisesti.

Raporttien säilytys ja uudelleenkäyttö

Säilytämme henkilöarviointiraportteja ja arviointimateriaalia tietosuojavaltuutetun suositusten mukaisesti kahden vuoden ajan.

Arvioinnissa olleella henkilöllä on mahdollisuus palata asiaan, esimerkiksi palautetta saadakseen. Raportti on tarkoitettu vain asianomaista käyttöä varten, eikä sitä luovuteta muille ilman arvioidun henkilön lupaa.

Raportin uudelleenkäyttö sellaisenaan ei ole suositeltavaa missään tilanteessa. Sitä vastoin arviointimateriaalia voidaan harkinnan mukaan osittain hyödyntää uuden arvioinnin yhteydessä, jos aiemmasta henkilöarvioinnista on kulunut vain lyhyt aika. Asiasta sovitaan tapauskohtaisesti.

Täältä voi tutustua tietosuojaselosteeseemme.