Sosiaalinen kanssakäyminen, itsensä kehittäminen, yhteiskuntaan vaikuttaminen, osaamisen vahvistaminen, ongelmien ratkaisu – verkostoista on moneksi.

Tunnustaudun verkostoihmiseksi. Toimin järjestöissä ja olen mukana vapaaehtoistoiminnassa jos jonkinlaisessa – jos luettelen niitä, niin jotain aina unohdan. Huomaan myös toistuvasti päätyväni erilaisiin työryhmiin näissä. Selittävää lienee yhtäältä se, että kiinnostun asioista helposti (olen mukaan houkuteltavissa) ja toisaalta hakeudun itse tilaisuuksiin päästä kiinni kunkin toiminnan ytimestä (olen aktiivinen). Mitä hyötyä verkostoista on? Pitääkö verkoston olla ammatillinen kehittääkseen osaamista?

Monimuotoisuus avartaa

Lähtökohtaisesti pidän yhdessä tekemisestä ja työskentelystä, koen, että se on aina hedelmällistä. Yhteisölliset verkostot syntyvät osin tarkoituksellisesti ja osin tahattomasti jonkin toiminnan sivutuotteena.

On rikastuttavaa kuulla, miten eri tavoin ihmiset tarkastelevat asioita. Helpon avartavaa monimuotoisuus on silloin, kun osallistujilla on yhteinen arvopohja – haastavaa, jos arvot eivät kohtaa. Opin kuitenkin jokaisessa yhteistyötilanteessa vähintään jotain itsestäni.

Innostavimmillaan verkostot ovat silloin, kun koolla on aktiivisesti itsensä ja osaamisensa kehittämiseen tähtääviä ihmisiä. Näissä verkostoissa (kuten Nuorkauppakamari) toimineena ja myöhemmin toimintaa seuranneena voin todeta, että intohimolla ja yritteliäisyydellä, sekä kunkin verkostoilla myös muihin suuntiin, saa aikaiseksi paljon. Mikäs sen innostavampaa kuin konkreettiset tulokset!

Oivalluksia ja oppimista

Ihmisten kanssa käydyistä keskusteluista minua sytyttävät ne ideat ja ratkaisut sekä näkökulmat, joita en omien rajoitteiden ja kokemusteni valossa tulisi itse oivaltaneeksi. Vuorovaikutus mahdollistaa asian tarkentamisen, taustoittamisen, laajentamisen ja syventämisen, mitä kautta ymmärrys lisääntyy. Ei ole lainkaan tavatonta, että varsinainen oivallus syntyy omassa päässä vasta myöhemmin – ”tätähän se oikeastaan tarkoittaa”. Ole siis kärsivällinen odottamaan hyötyjen konkretisoitumista. Jos asia kiinnostaa, jotain siinä sinulle on.

Ammatillista sparrausta ja peilaamista

Ammatillisissa verkostoissa fokus on parhaimmillaan sellaisen yhteisesti kiinnostavan teeman käsittelyssä, joka tyypillisesti kytkeytyy suoraan omaan työhön. Oman työyhteisön ulkopuolella saatu näkemys voi vahvistaa hyväksi sen, mitä jo teet, tai antaa vinkkiä toisenlaiseen toteuttamiseen.

Asiakkailtamme aikanaan saadun impulssin pohjalta Psycon mahdollisti ensin Tampereella, sitten Lappeenrannassa ja nyt myös Helsingissä HR-ammattilaisten paikallisen verkoston, jossa kokoonnutaan keskustelemaan kokemuksista kiinnostavien alustusten pohjalta. Vinkki jos toinenkin on jakoon tiensä löytänyt, ja keskustelu on ollut varsin avointa. Kokemukseni ja kommenttien perusteella verkosto on monesti yksinäiseenkin HR-työhön avartava tuuletusikkuna.

Keskustelun hengen ylläpitämiseksi tällaisen ryhmän koko on hyvä pitää tiiviinä, mutta uudet jäsenet mahdollistavat aina myös uudenlaiset avaukset. Ota yhteyttä, jos kiinnostuit tulemaan mukaan!

Koen verkostot voimaannuttaviksi, ja siksipä uskon, että jokaiselle on olemassa sopiva verkostonsa. Toivon, että sinäkin olet löytänyt kytkentäpaikkasi saada lisää virtaa ja uusia oivalluksia!