Rakentavan palautteen voi ajatella olevan lahja, joka opettaa uusia parempia temppuja ja pelastaa sinut seuraavassa tiukassa tilanteessa.

Poikani sai kuulla totuuden joulupukista ollessaan 7-vuotias. Ensireaktio oli pettymys. Sitten hän totesi kiukkuisena, ettei olisi halunnut tietää totuutta ollenkaan. Niinpä. Kuinka usein olisikaan helpompaa elää omissa illuusioissa ja kulkea silmät ummessa näkemättä totuutta ympäristössään tai läheisissä ihmisissä, saati itsessään.

Palaute on lahja

Meillä henkilöarvioinnissa käyviä ihmisiä testataan keskimäärin yhteensä noin 15 erilaisella psykologisella testillä. Raportit on laadittu siis usean eri menetelmän tuloksista ja eri näkökulmista sekä suhteutettu niihin kriteereihin, joita työnantaja edellyttää työtehtävän menestyksekkääksi hoitamiseksi.

Toimeksiantajalle menevä raportti toimitetaan myös henkilölle itselleen, ja hakija voi halutessaan käydä palautekeskustelun konsultin kanssa raportin saatuaan. Yllättävän harva kuitenkin tarttuu tähän mahdollisuuteen saada hyödyllistä palautetta. Keskustelu ammattilaisen kanssa auttaa hahmottamaan uraan vaikuttavia omia vahvuuksia ja haasteita.

Henkilöarviointiraportin avaaminen ja lukeminen voikin olla yhtä jännittävä tilanne kuin lapsena joululahjojen avaaminen. Joskus paketista löytyy iloksesi ja yllätykseksesi se, mitä toivoitkin, mutta pettymykseksesi saatat myös saada jotain ihan muuta kuin odotit, vaikka se usein olisikin juuri sitä, mitä eniten tarvitset.

Jos itsetunto kestää oman inhimillisyyden siitä, ettei kukaan ole täydellinen, asiaan osaa suhtautua rakentavasti. Omien heikkouksien myöntämisessä ei ole mitään hävettävää, ja niitä löytyy meiltä kaikilta. Rohkeus nimittäin palkitaan. Saadun palautteen arvo piileekin siinä, että ymmärtäessään totuuden kehityskohteistaan, niitä pystyy ja pääsee jatkossa myös korjaamaan. Uudet toimintatavat ja särmien hiominen vaativat aikaa, paneutumista ja motivaatiota, mutta kun sinnikkäästi uskoo itseensä ja yrittää, niin on hienoa huomata lopulta onnistuvansakin. Tunnistaessaan itselleen tyypillisen tavan reagoida esimerkiksi tiukassa stressitilanteessa, on mahdollista seuraavalla kerralla pysähtyä ja toimiakin rakentavammalla tavalla. Näin pääsee uuteen, parempaan lopputulokseen. Ja tällaisen käytäntöön menevän oppimiskokemuksen jälkeen saa ylpeänä taputtaa itseään olalle hyvästä työstä.

Kun seuraavalla kerralla saat rakentavaa palautetta, voitkin ajatella sen olevan lahja, joka opettaa uusia parempia temppuja ja pelastaa sinut seuraavassa tiukassa tilanteessa. Ne lahjaksi saadut villahousutkin lämmittävät mieltä eniten silloin, kun pakkaskeli yllättää ja niitä oikeasti tarvitaan.

Kirjoittaja: Susanna Mäkiniemelä

Susanna työskentelee Psyconin Lappeenrannan toimistossa henkilöarviointikoordinaattorina rekrytointien ja henkilöarviointien parissa. Susanna haluaa auttaa työnhakijoita huomaamaan omat vahvuutensa sekä kehityskohteensa ja näin edistää sopivan urapolun löytämistä. Häntä kiinnostavat teemoina etenkin johtaminen, coaching, sosiaalinen media ja työelämän ajankohtaiset ilmiöt.