Psycon juhli historiaansa katse vahvasti tulevaisuudessa

Psycon vietti viime perjantaina 65-vuotissyntymäpäiviään yhdessä asiakkaiden kanssa Vanhalla Ylioppilastalolla. Viihtyisän virikkeellisessä tilaisuudessa herkuteltiin juhlalounaalla ja pohdittiin yhteistä tulevaisuutta.

Psyconilla on takanaan ansiokas taival työelämän ja organisaatioiden kehittäjänä. Vuonna 1953 perustetusta henkilövalintayrityksestä on vuosikymmenien myötä jalostunut alansa johtava konsulttipalvelujen tarjoaja ja maan suurimpien yritysten luottokumppani.

Menestyäkseen yli puoli vuosisataa yrityksen pitää olla uskollinen perusarvoilleen. Uteliaisuus tulevaisuutta kohtaan auttaa pysymään jatkuvasti merkityksellisenä asiakkaille ja ympäröivälle yhteiskunnalle”, toteaa Psyconin toimitusjohtaja Lauri Luoto.

Psyconin toiminnan ytimessä on aina ollut uusimpaan tutkimukseen perustuva pitkäjänteinen kehitystyö sekä asiakkaiden unelmien tukeminen.

”Olemme säilyttäneet fokuksen tiiviisti ihmisten työkäyttäytymisen ja työpsykologian osaamisessa. Palvelemme asiakkaita ennen kaikkea keskustelevana sparraajana, joka auttaa parhaiden ratkaisujen löytämisessä”, kiteytti Lauri pitkän menestyksen taustatekijöitä avauspuheenvuorossaan.

Ihmisten kohtaamiset ovat pääasia

Helsingin Vanha Ylioppilastalo täyttyi vilkkaasta keskustelusta, kun Psycon juhlisti 65-vuotista tarinaansa Late Lunch -lounastapahtumalla lähes sadan kutsuvieraan ja Psyconin asiantuntijan läsnä ollessa.

”Halusimme viettää pitkän yhteistyön juhlaa vapaan yhdessäolon ja mielenkiintoisen asiasisällön merkeissä. Välillä on mukava tavata asiakkaita hieman rennomminkin ja jutella yleisesti tulevaisuudesta. Ihmisten kohtaamiset ovat meille se pääjuttu niin arjessa kuin juhlassakin”, kertoo Lauri Luoto.

Tilaisuuden tunnelmasta päätellen nämä odotukset täyttyivät erinomaisesti. Iltapäivän aikana nautittiin yhdessä herkullisesta lounaasta ja musiikista, mutta lisäksi jaettiin ja kuultiin ajatuksia tulevaisuuden työelämästä. Tapahtuman juontajana toimi monilahjakkaana säveltäjänä, keksijänä ja yrittäjänä tunnettu Perttu Pölönen ja  pääpuhujana tekoälyn huippuasiantuntija Inma Martinez.

Työyhteisöt uuden ajan kynnyksellä

Alkuruoan ohessa seurattiin Perttu Pölösen vetämää keskustelua, jonka teemoiksi nousivat tulevaisuuden osaamistarpeet ja digitalisaation keskellä työelämään tulevien nuorten valmiudet ja odotukset. Some-sukupolven teknistä osaamista kiitettiin yleisesti. Samalla kuitenkin todettiin, että monimutkaistuvassa maailmassa tarvitaan yhä enemmän myös tunneälyä, viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, ongelmanratkaisukykyä sekä osaamisen monipuolista soveltamista.

”Koulutuksessa tulisi pyrkiä lisäämään rohkeutta ja avarakatseisuutta, kokeilukulttuuria ja kaiken kaikkiaan uteliaisuutta. On hyvä uskaltaa kysyä erilaisia kysymyksiä ja mennä mukaan yritysprojekteihin jo opiskeluaikana”, toivoi SOK:n henkilöstöpäällikkö Mari Junnila.

Fennovoiman henkilöstöjohtaja Eija Salo arveli milleniaalien odottavan työelämältä vapautta, mielekkyyttä ja mahdollisuuksia kehittymiseen: ”Nuoret eivät kuitenkaan sitoudu yritykseen aiempien sukupolvien tavoin, jolloin haasteena on osaamisen siirtäminen ja säilyttäminen talossa. Sitouttamisen kannalta työnantajan kannattaa joustaa työn tekemisen tavoissa ja pitää muutenkin huolta työhyvinvoinnista.”

"Tärkeää on myös kirkastaa työn merkitystä ja tavoitteita", jatkoi Wärtsilän henkilöstöjohtaja Senja Koivusalo. Samalla hän kehui nuorten valmiuksia: ”He omaksuvat nopeasti uusia toimintatapoja ja työkaluja. Lisäksi he hyödyntävät yhteisöllisyyttä ja osaavat jakaa asioita nopeasti organisaatioon, mikä vauhdittaa myös tuloksentekoa.”

Työelämä tarvitsee tulevaisuudessa yhä monipuolisempaa osaamista ja kokemustaustaltaan erilaisia osaajia. Menestys piilee mahdollisuudessa poimia projekteihin niihin kulloinkin tarvittavaa monipuolista osaamista, jossa taitavasti yhdistyvät nuorten osaajien innokkuus ja avarakatseisuus sekä kokeneiden asiantuntijoiden vahvat käytännön kokemukseen pohjautuvat näkemykset.

Terveisiä tekoälyn tulevaisuudesta

Lavan valloitti myös Suomessakin asunut ja työskennellyt Inma Martinez, joka on kansainvälisesti arvostettu asiantuntija digitalisaatioon, tekoälyyn, innovaatioihin ja organisaatioiden muutoshaasteisiin liittyvissä kysymyksissä.

Martinez käsitteli keynote-puheessaan erityisesti koneen ja ihmisen yhteistyötä ja suhdetta tekoälyn aikakaudella. Lisäksi hän nosti esiin datan hyödyntämisen eettiset ongelmat ja uusien työntekijäsukupolvien erityispiirteitä. Kaiken kaikkiaan Martinezin esitys oli voimakas kannanotto inhimillisen osaamisen, tunneälyn ja luovuuden puolesta. Palaamme puheen sisältöihin tarkemmin toisessa myöhemmin julkaistavassa nettiartikkelissa.

Iltapäivän tilaisuus oli täynnä mielenkiintoisia keskusteluja ja uusia ajatuksia. ”Sain ainakin itse monenlaisia virikkeitä ja mietittävää sen suhteen, kuinka rakennamme Suomea ja yhteisöjämme seuraavan 65 vuoden aikana. Toivottavasti teillekin jäi ajatuksia pohdittavaksi”, tiivisti Lauri Luoto tilaisuuden annin jälkiruokakahvien äärellä.

Teksti: Harde Kovasiipi/Mera