Muistatko paikat, johon olet hakenut joskus kesätöihin? Minä muistan. Muistan nekin, joista ei jäänyt niin kovin hyvä maku suuhun. Luultavasti samoja muistoja on pörssiyhtiön toimitusjohtajallakin.

Muistatko ne paikat, johon olet hakenut joskus kesätöihin? Minä ainakin muistan. Muistan nekin, joista ei jäänyt niin kovin hyvä maku suuhun. Luultavasti samoja muistoja on pörssiyhtiön toimitusjohtajallakin. Siihen nähden yllättävän harvoin kesätyönhakijoita pidetään vaalimisen arvoisena potentiaalina. Vaikka hakijakokemus on rekrytoinnissa trendilistan kärjessä, kuulee silti joka kevät nuorten turhautuvan siihen, että hakemuksen lähettämisen jälkeen ei työnantajasta kuulu mitään. Viime viikolla sain olla mukana tilaisuudessa, joka on hyvä esimerkki kaikille paljon kesätyöhakemuksia saaville organisaatioille.

Kiitos ei, entäs sitten…

Ilmarisen auditorio täyttyi viime viikolla uteliaista, innokkaista ja oppimishaluisista nuorista. Oli alkamassa mielenkiintoinen tilaisuus. Ilmarinen oli kutsunut paikalle heiltä kesätyötä hakeneet työnhakijat. Ne, ”kiitos ein” vastaanottaneet, jotka eivät työpaikkaa tällä kertaa saaneet.

Kuinka moni organisaatio huomioi hakijat, joita ei sillä kertaa valita jatkoon? On mukavaa huomata, että Ilmarisella kaikki hakijat nähdään tulevaisuuden voimavarana, johon halutaan panostaa ja varmistaa, että heille jää hyvä hakijakokemus ja organisaatiosta positiivinen mielikuva tulevaa ajatellen. Ei pelkkää kampanjointia ja sanahelinää, vaan aitoa kiinnostusta hakijoita kohtaan ja halua opastaa sekä tukea uran etsinnässä.  

Kaikkia taitoja ei hankita lukemalla

Saatoin suorastaan kuulla, kuinka nämä nuoret, tulevaisuuden potentiaalit, imivät itseensä tietoa. Millaista osaamista Ilmarisessa arvostetaan? Millaisia vaiheita rekrytointiprosessiin kuuluu ja millaisia henkilöitä heille otetaan? Kovin kiinnostuneita nuoret olivat myös työnhaun konkreettisista neuvoista, joita tilaisuudessa heille tarjottiin.

Mielenkiintoista kuultavaa oli erityisesti se, millaisia taitoja työelämässä tarvitaan juuri nyt ja mihin suuntaan tulevaisuudessa ollaan menossa. Kaikkia taitoja, joita työpaikoilla tarvitaan, ei suinkaan lueta suoraan oppikirjoista, vaan niitä voi harjoittaa monessa muussakin tilanteessa. Työelämässä tarvitaan tunneälyä, muutosvalmiuksia, viestintätaitoja, yhdessä tekemisen taitoa, kykyä saada asiat valmistumaan, verkostoitumistaitoja ja kykyä hahmottaa kokonaisuuksia … vain muutaman tärkeän mainitakseni.

Mukava kosketus Ilmarisen arkeen saatiin, kun nuori kesätyön kautta taloon tullut Anna kertoi oman tarinansa siitä, kuinka hänen uransa Ilmarisella sai alkunsa. Ilmarisen aktiivinen arki tuotiin myös meidän kuulijoiden koettavaksi aivan konkreettisesti, kun Ilmarisen liikuttaja Elsi piti vauhdikkaan taukojumpan puheenvuorojen lomassa. Mahtavaa!

30 hakemusta joka kevät?

Yleisöltä sinkoili kymmenlukuja, kun rekrytointikonsulttimme Mira Karilahti heitti kysymyksen tänä keväänä lähetettyjen kesätyönhakemusten määrästä. Harmittavan usein nuori huhuilee tyhjyyteen ja vastausta ei vaivauduta antamaan, jos valinta ei kohdalle kolahda. Tässä työnantaja voi katsoa peiliin ja pohtia, onko tähän varaa. Entä jos se tuleva johtotähti olikin juuri siinä joukossa?

Hakijoiden kokemus

Tulevaisuuden toivot lähtivät salista monta uutta tietoa viisaampina. Ainakin näille hakijoille jäi varmasti positiivinen kokemus tästä kesätyön hausta ja toivon pilkahdus tulevista mahdollisuuksista. Hieno esimerkki hakijakokemukseen panostamisesta, näitä lisää!