Monen äänen johtajuuskulttuuri 6.10.2017 Annastiina Mäki Mitä on asiantuntijaorganisaation johtajuuskulttuuri, ja ketkä sitä oikein rakentavat?
Kontrolli paha, johtaminen hyvä 23.8.2017 Opettajat eivät halua valvontaa, mutta sparraajaa kaivataan, samoin suunnannäyttäjää muutoksessa ja tukijaa pulmatilanteissa, tiivistää Annastiina Mäki väitöksensä tuloksia. (Opettaja-lehti 13/2017)
Narsismi nousussa 2.6.2017 Anita Rintala-Rasmus Tuoretta tutkimustietoa työpsykologian tiedekongressista.
Lupauksia uudelle toimitusjohtajalle 27.3.2017 Pekka Salmela Sitä paremmin johtaja onnistuu, mitä enemmän me muut autamme häntä.
Miksi itsensä pitäisi tuntea? 14.11.2016 Mikael Nederström Itsetuntemus on varsinainen klisee. Kaikki puhuvat siitä, mutta harva osaa perustella, miksi se on tärkeää. Tajusin itse sen kunnolla vasta siinä vaiheessa, kun viimeistelin väitöskirjaani.
Eka vaihto onnistuu – toisessa kapula putoaa 6.10.2016 Annastiina Mäki Avaan blogissa tällä kertaa myös organisaatiokehittäjän työssäni vahvana näyttäytyvää paradoksia: johtajuuden kytköksellisyys versus katkoksellisuus.
Johtajuuden myyttejä ja paradokseja 30.9.2016 Omaa itsetuntemustaan kasvattamalla kunkin esimiehen tulee löytää oma persoonallinen tapansa tehdä hyvää esimiestyötä. Ei ole yhtä oikeaa ratkaisua siihen miten pärjätä esimiehenä.
Miten Villi länsi rauhoitetaan 20.5.2016 Lauri Luoto Vanhan sanonnan mukaan jokaisessa maassa on armeija, jos ei oma, niin jonkun muun. Tarkoituksena on kuvata, että valtatyhjiöllä on taipumus täyttyä ja tällä voi olla varsin ikävät seuraukset.
Vapaa kuin taivaan lintu – mutta johdetusti! 17.3.2016 Annastiina Mäki Johtajuuskulttuuri on ristiriitainen ilmiö, erityisesti asiantuntijaorganisaatiossa. Miten pärjätä autonomian ja johtamisen kaipuun välisen ristivedon kanssa?