Mothers in Business -verkoston jäsenet vierailivat Psyconilla joulukuussa. Tilaisuudessa käydyt keskustelut innoittivat minutkin pohtimaan äitien ja perheellisten roolia työelämässä.

Keskustelut nostivat esiin etenkin työhönpaluun herättämiä mietteitä. Itselläni kolmen lapsen äitinä on hyvinkin tuoreessa muistissa se, miltä tuntuu kotiarjen jälkeen sujauttaa korkkarit jalkaan ja astua hieman toisenlaiseen arkeen.

Uran ei tarvitse kompastua äitiyteen

Miten työelämästä poissaolo vaikuttaa uraani? Pysähtyykö se, ohitetaanko minut? Näitäkin asioita moni varmasti pyörittelee mielessään äitiysloman kynnyksellä. Kolmen kerran kokemuksella voin kertoa, ettei kannata miettiä liikaa. Ei äitiys- tai hoitovapaa ole moderneissa ja avoimissa organisaatioissa mikään työuran este. Paljon on myös itsestä kiinni. Muutama vinkki asioista, joihin myös perhevapaan aikana kannattaa jonkin verran panostaa energiaa:

Hyödynnä hengähdyshetki – mieti, mitä itse haluat tulevaisuudeltasi

Tauko työelämästä on hetkellistä herkkua (enkä tarkoita, että äitiysloma olisi lepoloma, kaikkea muuta). Tauko työarjesta antaa kuitenkin hyvän mahdollisuuden oman uran arvioimiseen. Onko nykyinen työni sellaista, jossa haluan jatkaa myös uudessa elämäntilanteessani? Paljonko olen valmis ajastani jakamaan työlle? Mihin suuntaan itse haluan kulkea? Töihinpaluun hetki voi olla mitä mainioin aika irrottautua vanhasta ja hakea uralle uutta suuntaa. Työpaikan vaihtoa miettivän kannattaa töihinpaluun häämöttäessä aloittaa työnhaku ajoissa. Se vie aikaa ja on huomattavasti helpompaa toteuttaa kotona ollessa kuin työn ohessa.

Pidä itsesi ja muut ajan tasalla

Työelämästä poissaolemisen ei tarvitse tarkoittaa täysin syrjään astumista. Älä unohda osaamisesi päivittämistä vaan hyödynnä maksuttomat kurssit, tapahtumat ja verkostot. Nykyään on tarjolla todella paljon erilaisia ammatillisesti tukevia verkostoja, joissa voi hyvin olla aktiivisesti mukana myös perhevapaan aikana. Sosiaalisen median kautta on näppärää seurata, mistä työelämässä keskustellaan.

Unohtuiko LinkedIn, kun työkone naksahti kiinni? Tämä työn kannalta oiva kanava kannattaa pitää aktiivisena myös kotoa käsin. Pidä osaamisesi ja työkokemuksesi ajan tasalla, tutustu sinua ammatillisesti kiinnostaviin aineistoihin ja jaa myös tietoa. Pysyt aktiivisena ja myös näytät siltä, jos vaikka uuden työpaikan haku tulisi jossain vaiheessa eteen. LinkedIn on mainio kanava kertoa työnhausta ja käyttää sitä sähköisenä CV:nä.

Älä jätä aukkoa ansioluetteloon

MiB:n vierailullakin pohdittiin sitä, miten selittää jopa vuosienkin tauko työelämästä. Miltä tyhjiö näyttää CV:ssä? Rekrytointeja ammatikseen tekevät kollegani antoivat yksinkertaisen vinkin: kerro mitä olet tehnyt! Eniten rekrytointivaiheessa ihmetystä herättävät pitkät tauot, joista ei kerrota mitään. Perhevapaan pitäminen,  ja sen kertominen, ei tee hakemuksestasi negatiivisempaa. Kaikki kurssit ja muu oppiminen, mm. vapaaehtoistyö ja verkostot, kannattaa muistaa lisätä ansioluetteloon myös perhevapaan ajalta.

Paluun tuskaa voi helpottaa

Itsekin olen kolme kertaa palannut perhevapaalta työelämään, se mietityttää aina. Pelottaa, jopa ahdistaa, vaikka onkin useimmiten samalla vapauttavaa ja mukavaa. Miten helpottaa paluuta? Kokemusteni pohjalta kannattaa miettiä, mitä itse haluaisi, ja kertoa se ääneen.

On olemassa monia vaihtoehtoja pehmentää paluuta koko perheen kannalta.

Voisiko isä kenties ottaa hetkeksi hoitovastuun, kun äiti palaa töihin? Erittäin toimiva ratkaisu, jos sellaisen voi järjestää. Muutamankin kuukauden vapaus orientoitua työelämään ilman samanaikaista lapsen hoitopaikkaan opettelua on pehmeä alku kaikille. Nykyiset joustavat tukimuodot mahdollistavat monenlaiset ratkaisut osittaiselle työajalle, niitä kannattaa hyödyntää. Itse koin osittaisen työajan helpottavan työhönpaluuta huomattavasti. Vielä jos etätyön mahdollisuus on olemassa, on yhtälö mitä mainioin. ”Ei mun työssä pysty, ei meillä onnistu”, ajattelee moni. No ainakin kannattaa rohkeasti esittää toive työnantajalle, positiivinen suhtautuminen voi yllättää.

Lopuksi haluan vielä muistuttaa, että lasten kanssa kotonaoloa ei kannata väheksyä. Perheenäidit ovat tuntemistani ihmisistä ehkä niitä työelämässäkin käytännönläheisimpiä, pitkän sietokyvyn omaavia sovittelijoita, joilla on priorisointitaidot kohdillaan. Tsemppiä arkeen kaikki äidit, kotona ja konttoreilla!